Сдружение ТОЛЕРАНТНОСТ

Вие сте  : Начало > Новини > Споразумение на Кметовете
Споразумение на Кметовете
Сдружение Толерантност – член на Конвента на кметовете Печат Е-мейл

logo_bgСдружение Толерантност стана официален член на Конвента на кметовете, организация от Европейско измерение, отдадена на градската устойчива енергия. Конвентът на кметовете поставя пред себе си ангажимента да намали емисиите на CO2 до 2020г. с помощта на всички свои членове, които към момента наброяват 4 463 представители на местните власти, обединяващи повече от 165 милиона жители.  “Толерантност” е поддържаща организация на инициативата и като такава ще работи за подобрен обмен на информация относно възобновяемите енергийни източници, програмите за енергийна ефективност, както и за насърчаване включването на местните власти в постигане целите на  Европейската общност в областта на устойчивата енергия.

Продължение...
 
Споразумението на кметовете Печат Е-мейл

Споразумението на кметовете е основното европейско движение с участието на местните и регионални органи за управление, ангажирали се доброволно с повишаването на енергийната ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници на техните територии. Поемайки тази отговорност, подписалите Споразумението целят да постигнат и надминат целите на ЕС за намаляване на емисиите на CO2 с поне 20% до 2020 г.

Продължение...
 
Участие Печат Е-мейл

« Като местна власт

Местните власти играят водеща роля в ограничаването последиците от промените в климата. Участието им в Споразумението на кметовете ги подкрепя в това начинание, предоставяйки им признание, ресурси и възможности да работят в мрежа, необходими за придвижване на ангажиментите им по отношение на енергията и климата на следващо ниво.

Продължение...
 
Инструменти за финансиране Печат Е-мейл

Подписалите Споразумението на кметовете доброволно са поели ангажимент да постигнат целта на ЕС за намаляване на емисиите на CO2 с поне 20% до 2020 г. и търсят възможности за финансиране, изключително необходимо за разработване на техните планове за действие за устойчива енергия и за изпълнение на дейностите, включени в тях.

Настоящата секция представя неизчерпателен списък на финансовите програми и инициативи на разположение на подписалите Споразумението.

Продължение...
 
Галерия Печат Е-мейл

Conferencegodi6na ceremoniq 2010

Продължение...
 
Документи Печат Е-мейл

pdfКакво е специалното споразумение?14.02 MB

pdfЦели 146.99 KB

 
Добри практики Печат Е-мейл

 


Посетете ни във Facebook

Електронен седмичник

Информационен електронен седмичник на Сдружение Толерантност

Либерални общини в България

liberalbg

Споразумение на Кметовете

banner

Актуални обяви

Всички програми и актуални обяви